Direktlänk till inlägg 15 december 2009
Nu har vi fått vinter här i Skåne....och vi återkommer raskt till den gamla boken"Modern Bakning" anno -50 talet. Jaha, vad bakar vi idag då...Finska Pinnar förståss!!!!!
-Till småbrödsbak böra ingredienserna vara av allra bästa sort. Sikta alltid mjölet så det bliva luftigt och tänk på att smöret icke bör vara för salt. Skulle så vara fallet, bör det tvättas ur på så sätt, att det läggas i en skål och knådas kraftigt med en träsked under rinnande vatten. Av småkakor finnas en oändlig mängd varianter och även här finnas möjligheter för den uppfinningsrika husmodern att själv hitta på nyheter.
Finska Pinnar
375g (7,5 dl) vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50g strö eller floursocker
200g smör
1/2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Beredning: Något av mjölet fråntagas till utbakning. Resten blandas med bakpulver, socker och vaniljsocker. Smöret och ägget tillsättas och knådas. Låt degen vila kallt en stund.
Degen rullas ut till fingertjocka stänger, dessa lägges tätt intill varandra, penslas med äggvita, beströs med hackad mandel och pärlsocker.Skär stängerna i 5 cm långa bitar och... Vips har ni en egen Finsk Pinne!!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|