Senaste inläggen

Av Ingalill Moberg - 16 maj 2013 11:54

Full fart i valplådan i köket. Valparna blir tre veckor idag och världen utanför lådan är STOR.

Omvårdnad behöver jag inte oroa mig för: dom har fått två mammor!

Skendräktiga supermorsan Kiwi har tagit sig an skötseln med bravur och mamma Rutan tittar nöjd på medan hon vilar sig i solskenet.      

ANNONS
Av Ingalill Moberg - 10 maj 2013 14:06

Nu har dom blivit två veckor gamla och ögonen är öppna och dom har fått flytta ut i hagen i köket. Så smått börjar dom använda muskulaturen att resa sig och öva på att ta sig fram.

Viss konkurens har börjat mellan tikarna Rutan och gammelmormor Kiwi. Kiwi tycker helt klart att valparna tillhör henne nu, till Rutans stora förtret. Visserligen börjar Rutan ta allt längre pauser mellan valpskötseln och snart ska dom börja äta fast föda.

Vi får se hur dramat utvecklar sig, för tillfället är dagen Kiwis och natten Rutans....

              

ANNONS
Av Ingalill Moberg - 26 april 2013 15:04

Nu har dom kommit ut  Rutan (Lilletass Donna Karan) och Valles (SEUCH Mayberry Farm's Rudolph Valentino) valpar. Allt gick fort och fint, 2 hanar och 3 tikar.

         

Av Ingalill Moberg - 17 april 2013 19:22

Nu är hon hiskeligt stor om magen och lufsar långsamt omkring, inom veckan hoppas vi på valpar.

Ute skiner solen och humlor och fjärilar är fullständigt tossiga, paddorna har krypit fram och vår kära Snokan låg på plats längs stigen idag, russlarna var faktist framme och nosade på henne, tror inte dom var sugna på orm.

Vårbadningen har startat med Valle, bort med hår och ull det kan småfåglarna bygga sina bon med, och igår fick jag årets första bistick. Ja man kan lugnt säga att våren har kommit  och äckliga låååånga vintern är bortjagad.

Harry, Mayberry Farm's Man in Black växer och frodas han med, hela 6 månader har det lilla livet hunnit bli.    

Av Ingalill Moberg - 18 mars 2013 17:44

Idag varnas det för snöstorm med stora mängder snö och vinden är uppe i stormstyrka....känner mig smått isolerad här i skogen, överallt är det ishalt och svårt att ta sig fram, och nu böjer sig träden oroväckande..

men vi väntar valpar!..ett gott vårtecken. Rutan, Lilletass Donna Karan och Valle, SEUCH Mayberry Farm's Rudolph Valentino är parade och vi hoppas på valpar till Valborg. mer info kommer när magen växer!

Vi har oxå varit i Vattenriket uppe i Kristianstad på Örnsafari med båt och guide. Så mycket örn blev det väl inte, vi såg 3 st Kungsörn på håll med kikare, stora rackare det där! Var ute 4 timmar med strandhugg för fika och soppa, tur vi hade hyrt överlevnadsoveraller.

Nä nu lägger vi oss i ide tills våren vågar sig fram          

Av Ingalill Moberg - 4 februari 2013 13:17

Nä vad hände nu med vädret!!...ena dan krattar man rabatterna och andra dan är det snöskyffel som gäller.

Blöta stora flingor som hindrar varje försök till promenad.

Harry växer o frodas, och vi sänder en tanke till lilla Doris som har ont i benet och till Svea som flyttat hem till Mårten o Peter på Stockenbrinks kennel med katter o allt. Den stora röda katten gjorde allt intryck på Svea som aldrig sett nåt liknande  

Lite uppdateringar på Hemsidan kommer inom kort, och vi planerar valpar till sommaren mellan Valle och Rutan.    

Av Ingalill Moberg - 21 januari 2013 19:31

Knappt en dag under -10*, undrar hur våra bin har det. Inne i huset är det i alla fall varmt o gott med mycket valpbus. Långstrump har flyttat till sin nya familj i Nyköping och fått Tuva som kompis. Hon är omdöpt till Doris, ett passande namn för en busunge, och vi önskar henne lycka till i livet!

Mårten o Peter, Kennel Stockenbrink blev hastigt valpsugna , så där hamnar syster Svea på prov så länge, vi hoppas Fanny och Ärtan kommer att gilla sin nya kompis!

Återstår då Harry, som tagit sin mattes hjärta i besittning och inte tänker lämna tillbaka det....tiden får utvisa hur det går mellan Harry o Valle.

Annars väntar vi på våren      

Av Ingalill Moberg - 23 december 2012 14:20

Vi har en tikvalp till salu, det är tiken med prickarna på ryggen. En liten pigg rackare med svansen ständigt i topp. Slät, trefärgad..färdig för leverans. Mor: Terrestrial Io och Far: Touchstar Lancaster. Hör av er för mer info.

       

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mayberry med Blogkeen
Följ mayberry med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se